Loading...

Aanleg drinkwatersysteem voor de schepen


Nog niet al onze havens hebben een drinkwaterleiding. 14 Maart is gestart in het gebied van het Wijnhaveneiland, nl. de Bierhaven, de Rederijhaven en de Scheepmakershaven. Onze aannemer graaft een smalle sleuf langs de kade om daar vorstvrij een leiding ondergronds in aan te brengen.  Aan de elektrakasten komt op een aantal plekken een watertappunt voor de daar liggende schepen.
De werkzaamheden vinden plaats op maandag en dinsdag, er wordt zo’n 50 meter per dag gegraven. De werkzaamheden zullen circa 6 weken duren. Om de overlast te beperken zal de aannemer zoveel mogelijk handmatig graven en ’s avonds de sleuf dichtleggen. Hier en daar moet eventueel een naad worden opengezaagd om de straatstenen eruit te kunnen halen om ze er daarna ook weer netjes te kunnen terugstraten. De doorgang voor autoverkeer blijft mogelijk en er zal op gelet worden dat ook de onder het gebouw geparkeerde auto’s vrij in en uit kunnen rijden.

Excuus voor de eventuele overlast !

Palen slaan in de Rederijhaven en Bierhaven
In de Rederijhaven worden vanaf 18 april palen geslagen en komen de schepen in visgraat te liggen waardoor er een mooier beeld ontstaat. Een aantal schepen moet tijdelijk verhalen naar de kop en de andere kant van de haven (zie onderstaande tekening).

PDF tekening     tekening-rederijhaven

Please follow and like us:
Facebook
Facebook

Comments(0)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.