Loading...

Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Een heimelijke correspondentie uit de jaren 70 tussen een schippersdochter en haar verkering, verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Eigenaar van het schip, Daniël Lehmann, medeoprichter van muziektheatergezelschap Ausdauer en eigenaar van de ROAN, ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van zijn schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

De ROAN is een volledig functioneel binnenvaartschip uit 1929 met een vaste ligplaats in de Rotterdamse museumhaven. Met dit bijna 40 meter lange schip zal Ausdauer vanaf de zomer van 2018 de verschillende speellocaties aan doen. Door het schip in de lengte langs een kade te leggen creëren we speelvlak van 40×5, waarbij we op de luiken, gangboorden, roefdak etc. kunnen spelen. Het publiek ziet de voorstelling vanaf een tribune op de kade.

ROAN wordt een bijzondere avond vol prachtige muziek en meeslepende scheepsverhalen. Typisch Katendrecht, typisch Walhalla!

Info Roan

Facebook Event

Theater Walhalla

Datum:  24 Maart 

Theater Walhalla. Sumatraweg 9-11
3072 AN Rotterdam

liefdesbrieven

Please follow and like us:

Comments(0)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.