Loading...

Zondag 1 juli 2018 is de tweede editie van het Rotterdam Water 

Weekend in het Maritiem District: een groots maritiem evenement in 

het stadscentrum van Rotterdam met onder andere de 010 City Swim 

en het Sinfonia Maritiem Concert met officiële opening door 

burgemeester Aboutaleb. 

Op zondag 1 juli 2018 vindt de tweede editie van het Rotterdam Water Weekend plaats in en rondom de Wijnhaven en Leuvehaven in het Maritiem District. Een groots, ‘s zomers maritiem evenement. Met vorig jaar 4000 bezoekers en 25 deelnemende partners belooft de programmering ook dit jaar weer veel goeds. Temidden van alle nieuwe hoogbouw torens zwemmen honderden deelnemers rond het Wijnhaveneiland voor het goede doel, de Daniël den Hoed Stichting. Op de kades is een vol programma met horeca en entertainment. ’s Avonds wordt het festival groots afgesloten met een prachtig concert van Sinfonia Rotterdam waar Burgemeester Aboutaleb de opening van zal verzorgen. 

Een uniek programma voor een breed publiek in het Maritiem District 

12.30u:​ Officiële aftrap in de Wijnhaven bij jachthaven “The Red Apple Marina” met het aanmeren van een tweede Wikkelboat en een feestelijke borrel met muzikale optredens.  

13:00 – 19:30u: ​Kadeprogramma waarbij vrijwel alle ondernemers en musea langs de Wijnhaven en Leuvehaven horeca en entertainment bieden. Zo zijn er barbecues, muzikale optredens en een kunstexpositie met 25 Rotterdamse kunstenaars bij o.a. Club Gem en H2otel. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verrassende wandel- en vaartours in het gebied. 

19:30 – 21:30u:​ Sinfonia Maritiem Concert officieel geopend door burgemeester Aboutaleb. waarbij bezoekers gratis op de omliggende kades van de Leuvehaven kunnen genieten van klassieke muziek met jazz elementen. 

010 City Swim en Sinfonia Maritiem Concert als hoogtepunten 

​​​​Moedig de honderden zwemmers van de 010 City Swim aan die door het Maritiem District zwemmen of schrijf je zelf in voor deelname op​ ​010cityswim.nl​. Ontdek de gezellige terrassen aan de kades in het gebied en proef de diverse keukens. Met een prachtige avondzon en uitzicht over de Leuvehaven kijk en luister je gratis vanaf de kades naar het klassieke concert met jazz elementen van Sinfonia Maritiem Rotterdam

Stichting Maritiem District 

De organisatie ligt dit jaar in handen van de recentelijk opgerichte Stichting Maritiem District. Samen met musea, ondernemers en bewonersverenigingen streeft de organisatie naar meer en diverse activiteiten op het water en een versterking van het Maritiem District.  

Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over het volledige programma en schrijf je in voor de diverse programma’s. 

Rotterdam Water Weekend is onderdeel van Rotterdam Festivals. 

Informatie

Rotterdam Water Weekend Wijnhaven en Leuvehaven  

1 juli 2018 

Gratis 

​www.rotterdamwaterweekend.nl

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook

Comments(1)

  • Tineke
    1 juli 2018, 16:22  Beantwoorden

    Leuk evenement! Complimenten voor de organisatie. Ik heb wel een tip; kies voor volgende editie een andere zanger/animator bij de Swim (locatie maritiem museum). Het klonk als gelal. Als bewoner beleven we jaarlijks vele evenementen. Niet altijd is het onze smaak en dat is absoluut niet erg. Voor elk wat wils. Echter het moet wel kwaliteit zijn.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.