Loading...

Beste sloeproeier,

Op zaterdag 09 mei 2020 organiseert de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) voor de 5e achtereenvolgende  keer de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam. Het is daarmee het eerste lustrum van deze roeisloepwedstrijd. De Memorial Regatta iseen roeisloepwedstrijd over de rivier De Maas en gaat dit jaar over de verkorte afstand van 10,65 kilometer. De start is in de Oude Haven en de finish is in het ‘Boerengat’ bij jachthaven “De Rotterdamsche Admiraliteit” te Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is gevraagd het startschot te komen geven.

Wil jij met je roeisloepteam aanhaken?
Vul dan het aanmeldingsformulier in via www.dmrc.nl
Er zal geroeid worden in de klassen Whaler, Kuiken, St Ayles Skiff en Pilot Gigs. Aan deelname zijn verder geen kosten verbonden. Wij vragen de deelnemende sloepen om een vrijwillige donatie voor ons goede doel.

Ambitie
Het is onze ambitie om tijdens ons eerste lustrum een deelnemersveld van 50 sloepen -waaronder de 7 sloepen van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC)- aan de start van deze unieke roeisloepenrace te laten verschijnen.

Achtergrond Memorial Regatta
De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam wordt door de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC), het Korps Mariniers, de gemeente Rotterdam, het Mariniers Museum en de Stichting Rotterdam en de Mariniers georganiseerd ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam op 14 mei 1940. Niet alleen de offers van de mariniers en burgerslachtoffers van het bombardement staan centraal. Ook diegenen die getroffen zijn tijdens hun actieve dienst en de nabestaanden van overleden mariniers worden met de Regatta eer bewezen.

Website: www.dmrc.nl Like us on facebook: www.facebook.com/DutchMarinesRowingChallenge;
Follow us on twitter: www.twitter.com/dmrc2015; Check our LinkedIn group; View our videos at Vimeo

Please follow and like us:

Comments(0)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.